MASUWI

Spiritueel coach & Rouw- en verliesbegeleider

In december 2018 ben ik geslaagd bij Buro Nazorg als Rouw en verliesbegeleider, wat aan mijn begeleiding een theoretische verdieping geeft.


Rouw ontstaat als:

  • Je een dierbare moet gaan missen
  • Na een scheiding
  • Ziekte,verlies van gezondheid
  • Verlies van werkDit kan op een gegeven moment zo’n impact op je leven hebben dat je het niet alleen kunt. Zeker omdat er nog oude onverwerkte stukken naar boven kunnen komen drijven.


Ik kan dan met je een traject aangaan, waarbij het einddoel is dat je het verlies een plekje kan geven of dat je handvatten krijgt hoe met het verlies om te gaan.Workshops

  • Van werken naar verwerken
  • Ontslag, en wat maak je mee aan de andere kant van de tafel.


Doordat ik ervaringsdeskundige ben en dit goed kan combineren met de theorie erachter geef ik 2 verschillende workshops in het specifieke punt, rouwen na verlies van werk. Eén voor de medewerker die het overkomt en is overkomen en één voor de HR medewerker om een beter inzicht te krijgen wat er allemaal gebeurd met de medewerker en tips om dit proces beter te ondersteunen.


Dit doe ik samen met een oud-collega die ook ervaringsdeskundige is en grote ervaring heeft in coachen. Hierdoor kunnen we de groep goed ondersteunen.


Het verlies van werk kan zijn door een reorganisatie, faillissement of ziekte. Je raakt zoveel meer kwijt als alleen je werk en vast inkomen en er komt van alles boven drijven vanuit het verleden waardoor je het niet allemaal meer kan overzien of hier veel last van krijgt. Ook kun jij je alleen voelen en onbegrepen.


Met onze workshop Van werken naar verwerken, willen we je praktisch bij de hand nemen in 2 dagdelen. Waaruit het 1 e dagdeel bestaat uit inzicht krijgen wat er nu emotioneel met je gebeurd, hoe het voor jou is en wat je dus daarin kan helpen om te gaan rouwen.


Het 2e dagdeel zal bestaan uit hoe nu verder door middel van praktische tips en voorbeelden. Door zelf dingen te doen kun je beter ervaren of het ondersteunend werkt in jouw proces.


Deze workshops vinden in principe plaats in mijn cursusruimte maar kunnen desgewenst ook op locatie worden gegeven bij een minimale opgave van 4 personen.HR Functionarissen


Ontslag, en wat maak je mee aan de andere kant van de tafel.


Deze workshop duurt ongeveer 2,5 uur en is ook incompany mogelijk.


Het doel is om inzicht te krijgen wat er gebeurd als iemand een bericht krijgt met verlies van werk tot gevolg. We beginnen met wat algemene theorie over rouw, aangevuld wat dit in de praktijk inhoudt voor een persoon die het overkomt.


Als laatste geven we tips hoe je een medewerker in dit proces het beste kunt ondersteunen.(do's & dont's)


Het is vooral een interactieve workshop, die doordat we beide ervaringsdeskundigen zijn die het verhaal goed kunnen overbrengen, zorgt voor nieuwe inzichten.

BachelorThesisWritingService.com